SMERTER I KJEVE

Kjeve smerter

Kjeveleddet er et komplekst ledd som ligger rett foran øret.  Det består av brusk, ledd, leddkapsel og sener fra sterke muskler som hjelper med bl.a. tygging av mat. Enhver av disse strukturene kan forsake symptomer og kjeve smerter. I tillegg kan problemer med nakken, tenner, munn, bihuler og nerver i ansiktet skape smerter i kjeven.  Totalt sett opplever 5-12 % av befolkningen kjeve problematikk, kvinner hyppigere enn menn. Symptomer kan variere; klikkelyder, gnissing av tenner, redusert bevegelse i kjeven, smerte i kjeven og øresus har blitt rapportert.

Kjeveleddet kan delvis gå ut av ledd p.g.a. svake leddbånd ofte etter skade. Det kan føre til at leddhodet i kjeven går noe ut av stilling og kan låse seg fullstendig. Kiropraktisk behandling er en effektiv behandlingsform mot dette.

Betennelse i kjeveleddet kan forekomme spesielt ved giktsykdommer. Dette fører til slitasjeforandringer i leddet som kan forekomme på begge sider av kjeven. Behandling varierer ut ifra type gikt og omfanget av slitasje.

Stramme kjeve muskulatur er veldig vanlig. Det kan skyldes anspent bruk av kjevemuskulaturen fra stress, gnissing av tenner og t.o.m. dårlig søvn kvalitet. Disse muskelspenningene belaster kjeveleddet og videre påvirker ledd og muskulatur i nakken. Anatomisk sett er nakken forbundet til kjeven via både bindevev og nerver. Derfor undersøker kiropraktor vanligvis kjeven og nakken for å finne årsaken til smertene.

Kiropraktor behandling inkluderer triggerpunktbehandling, tøyninger, leddjusteringer og avspenningsteknikker. Henvisning til spesialist eller bildediagnostikk kan også være nødvendig hvis plagene vedvarer. Samarbeid med oral/kjeve kirurg, øre-nese-hals lege og ikke minst tannlege er nødvendig for best mulig resultat.

Kiropraktor Rafael Rogalski på BeWell i Kvadrat har veldig god erfaring med diagnostikk av kjeve problematikk, ledd bevegelse, muskelspenninger, nevrologi og å løse opp spenninger i kjeven og nakken. Han vil hjelpe deg med enkle øvelser og gi deg råd for å få effektiv kontroll over kjeve smertene. For å bestille time ring oss på 45 00 00 82, eller så kan du bestille time på nettsiden vår.

VITE MER OM ANDRE PLAGER?

Her kan du lese mer om andre typiske plager, og hva vi kan hjelpe deg med.

Read more +25 mars 2017 By BeWell in Fagnytt, Kiropraktor andre tilstander

Ekstra ryggvirvel og rygg problemer

Read more +01 mars 2017 By BeWell in Kiropraktor, Kiropraktor andre tilstander

Smerter i legg

Read more +01 mars 2017 By BeWell in Fagnytt, Kiropraktor andre tilstander

Bekhterev sykdom

Read more +08 desember 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor andre tilstander

Elektroterapi og behandling med ultralyd

Read more +01 november 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor andre tilstander

Leddbehandling uten “knekking”

Read more +07 oktober 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor andre tilstander

Fibromyalgi

Read more +31 mars 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor andre tilstander

Ledd og knekke lyd

Read more +08 mars 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Smerter i hånd og håndledd

Read more +22 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Smerter i arm

skuldersmerterRead more +14 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Skuldersmerter

Read more +14 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Hoftesmerter

Read more +14 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Bekkensmerter

Read more +14 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Knesmerter

Read more +14 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Ankelsmerter

Read more +14 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Nakkesmerter

Read more +13 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Isjas

Read more +13 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Hodepine

Read more +12 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Ryggsmerter

UTFØRENDE PERSONELL

Rafael Rogalski er en dyktig og erfaren kiropraktor som behandler personer av alle aldre. Sammen med pasienten fokuserer han på å skape gode og varige resultater over tid. Han kan diagnostisere og behandle rygg-, nakke-, bekken- og ekstremitetsskader. Han er også veldig dyktig i behandling av hodepine, isjas, skiverelaterte smerter, smerter og klikking i kjeve, nakkesleng/trauma og kroppsholdningsrelaterte plager og en rekke andre plager.

Rafael har 5 års utdannelse - med både Bachelor of Chiropractic Science og postgraduate Bachelor of Chiropractic fra Murdoch Universitetet i Australia. Han har over 8 års erfaring fra sin praksis i både Norge og Australia, og er følgelig autorisert kiropraktor i Norge. Rafael snakker flytende både norsk, engelsk og polsk.

ØNSKER DU BESTILLE?

BeWell er din klinikk for helse, velvære og kosmetisk medisin, og du finner oss på Kvadrat i 2. etasje. og på Bystasjonen i Sandnes sentrum, i 3. etasje. Ta gjerne kontakt om du har spørsmål eller ønsker informasjon. Vi ønsker deg hjertelig velkommen til behandling hos oss :-)

TOP