SMERTER I HÅND OG HÅNDLEDD

Hender og håndledd består av mange ledd, en rekke sener, muskler, nerver og leddbånd. Smerter kan være lokalt i hånd og håndledd, men kan også stråle opp til albuen. Årsakene kan være slitasjegikt i håndledd eller fingre, karpal tunnel syndrom, senekjedebetennelse, revmatoid artritt (betennelse i ledd), Dupuytrens kontraktur og Springfinger. Benbrudd kan forekomme i forskjellige former etter trauma.

  • Slitasjegikt i fingre – Begynner som morgenstivhet og smerter ved bevegelse i starten. Gjentatt overbelastning kan utløse smertene. Finger ledd kan hovne opp og være veldig øm å ta på, kalles for heberdenske knuter. Glucosaminesulfat kan hjelpe med å styrke brusken i leddet.
  • Slitasjegikt i håndledd – Vanlige symptomer inkluderer smerte ved bevegelse og hevelse rundt håndleddet. Både kronisk og akutt overbelastning kan være til grunn. Behandles vanligvis med betennelses dempende og støtte håndleddet. Viktig å bevare bevegeligheten i leddet, men å unngå for mye belsatning.
  • Karpal tunnel syndrom – Klem på nerven i håndleddet hvor man mister følelse og eventuelt styrke i noen av fingrene. Symptomene kan være verst om natten og når hånden er i ro. Kan hjelpe med å massere eller bevege på hånden. Nerven som blir påvirket kalles for median nerven og kan i sjeldnere tilfeller bli klemt i albuen eller armhulen.
  • Senekjedebetennelse – Smerter og betennelse langs senen, forverret av ensformig bevegelser. Av og til kan man høre og føle en gnissende lyd. Diagnostiseres ved hjelp av ultralydundersøkelse. Bruk av betennelses dempende, avlastning med støtte og bruk av bløtvevsteknikker er effektive behandlingsformer.
  • Betennelse i ledd (revmatoid artritt) – Vedvarende betennelses (auto-immun) sykdom vanligvis i hender. Tilstanden er vanligvis lik på begge hender og kan inkludere hovenhet, smerte og stivhet. Fingrene som sykdommen påvirker kan føles varme.
  • Dupuytrens kontraktur – Vanligst blant eldre og menn. Det foregår en sammentrekning i sener på fingre og håndflaten som gjør det vanskelig å strekke ut hånden. Knuter kan oppstå langs sener. Starter vanligvis i lille finger og sprer seg videre til ring og lang finger.
  • Springfinger – Vedvarende irritasjon på senen som bøyer fingeren i en avtrekkerposisjon. Fingeren klarer ikke å strekke ut av seg selv.

 

Kiropraktor på BeWell er erfaren på hånd og håndledd plager. Hvis du føler smerter i hånd/håndledd kan du bestille time med kiropraktor på Kvadrat på telefon 45 00 00 82 eller på internett siden vår. Kiropraktor kan henvise til spesialist eller bildediagnostikk og har sykemeldings rett.

VITE MER OM ANDRE PLAGER?

Her kan du lese mer om andre typiske plager, og hva vi kan hjelpe deg med.

Read more +25 mars 2017 By BeWell in Fagnytt, Kiropraktor andre tilstander

Ekstra ryggvirvel og rygg problemer

Read more +01 mars 2017 By BeWell in Kiropraktor, Kiropraktor andre tilstander

Smerter i legg

Read more +01 mars 2017 By BeWell in Fagnytt, Kiropraktor andre tilstander

Bekhterev sykdom

Read more +08 desember 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor andre tilstander

Elektroterapi og behandling med ultralyd

Read more +01 november 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor andre tilstander

Leddbehandling uten “knekking”

Read more +07 oktober 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor andre tilstander

Fibromyalgi

Read more +31 mars 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor andre tilstander

Ledd og knekke lyd

Read more +08 mars 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Smerter i kjeve

Read more +22 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Smerter i arm

skuldersmerterRead more +14 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Skuldersmerter

Read more +14 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Hoftesmerter

Read more +14 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Bekkensmerter

Read more +14 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Knesmerter

Read more +14 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Ankelsmerter

Read more +14 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Nakkesmerter

Read more +13 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Isjas

Read more +13 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Hodepine

Read more +12 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Ryggsmerter

UTFØRENDE PERSONELL

Rafael Rogalski er en dyktig og erfaren kiropraktor som behandler personer av alle aldre. Sammen med pasienten fokuserer han på å skape gode og varige resultater over tid. Han kan diagnostisere og behandle rygg-, nakke-, bekken- og ekstremitetsskader. Han er også veldig dyktig i behandling av hodepine, isjas, skiverelaterte smerter, smerter og klikking i kjeve, nakkesleng/trauma og kroppsholdningsrelaterte plager og en rekke andre plager.

Rafael har 5 års utdannelse - med både Bachelor of Chiropractic Science og postgraduate Bachelor of Chiropractic fra Murdoch Universitetet i Australia. Han har over 8 års erfaring fra sin praksis i både Norge og Australia, og er følgelig autorisert kiropraktor i Norge. Rafael snakker flytende både norsk, engelsk og polsk.

ØNSKER DU BESTILLE?

BeWell er din klinikk for helse, velvære og kosmetisk medisin, og du finner oss på Kvadrat i 2. etasje. og på Bystasjonen i Sandnes sentrum, i 3. etasje. Ta gjerne kontakt om du har spørsmål eller ønsker informasjon. Vi ønsker deg hjertelig velkommen til behandling hos oss :-)

TOP