SMERTER I KNE

Mange opplever kne smerter av forskjellig grad. Knærne er store ledd som er utsatt for mye belastning i løpet av livet. Årsaker til kne smerter varier fra forbigående belastninger, skader som krever lengre behandlingstid og muligens operasjon, til langvarig slitasje av leddet som da må byttes ut.

Kne smerter forekommer oftere i sammenheng med sport, ensformig belastning og slitasje over tid. Overbelastning kan føre til betennelse i senen, senefestet, slimposer, brusk og leddbånd. Hvis kne smerter pågår uten behandling kan det føre til at kneet blir belastet feil som kan videre utvikle seg til smerter i korsrygg, hofte og ankel ledd.

Diagnose av kne smerter er krevende fordi symptomer ofte overlapper. Derfor er grundig medisinsk historie og undersøkelse av kiropraktor nødvendig, og gjerne bilder med røntgen eller MR.

Hvis du er plaget av knesmerter enten kort eller langvarig, besøk vår kiropraktor på BeWell for en undersøkelse. Kiropraktor fungerer som primærkontakt på lik linje som lege med sykemeldingsrett og henvisningsrett til undersøkelse og spesialister. Du finner oss på Kvadrat i 2.etasje og Bystasjonen i Sandnes, 3 etasje.

KNE ARTROSE

Knærne er et av de mest belastende ledd i kroppen. Hyppigheten av kne artrose øker med alderen. 1 av 3 personer over 65 år er plaget av skader i ben og brusk i knærne.

Kne artrose forekommer når brusken i leddet blir slitt. Det gjør at leddflatene blir ujevne som fører til stive og smertefulle knær.  Etter hvert så dannes det forkalkninger i leddet som kan tydelig ses med røntgen. Det er ofte lite samsvar mellom graden av slitasje på røntgenbildene og graden av symptomene personen opplever. Det finnes faktorer som kan spille inn på utvikling av kne artrose:

  • Overvektige øker sjansen med å utvikle kne artrose 2-3 ganger i forhold til de med normal vekt.
  • Sykdommer som kan skade brusken i kne leddet.
  • Meniskskade
  • Ujevne ledd fra f.eks. brudd.
  • Kronisk plager med ankel, hofte og rygg.

Diagnose av kne artrose stilles når personen opplever at smerten er verst i begynnelsen av aktiviteter og kan bli bedre med noe bevegelse. Sterke og langvarige bevegelser kan forverre smerten. Undersøkelsen av kneet kan vise at kneet er større, gjerne p.g.a. forkalkninger i leddet. Nedsatt bevegelighet og knirke-lyder er vanlig.

Behandling hos kiropraktor Rafael Rogalski inkluderer tørr-nåls teknikk for muskulatur rundt kne leddet. Behagelig manipulasjon av kne leddet. Kinesiologi taping for støtte av kne leddet. Råd om øvelser som kan hjelpe.

Dessverre finnes det ingen kur for kne artrose om det er i kneet eller andre steder. Ofte så blir artrose verre over tid. Med behandling kan man redusere smerten og stivheten, samtidig så kan utviklingen av artrose reduseres.

Kiropraktorer har full henvisningsrett til både røntgen bilder, lege og spesialist, og rett til å sykemelde. For kiropraktisk behandling kan man få trygderefusjon på inntil 14 behandlinger.

VITE MER OM ANDRE PLAGER?

Her kan du lese mer om andre typiske plager, og hva vi kan hjelpe deg med.

Read more +25 mars 2017 By BeWell in Fagnytt, Kiropraktor andre tilstander

Ekstra ryggvirvel og rygg problemer

Read more +01 mars 2017 By BeWell in Kiropraktor, Kiropraktor andre tilstander

Smerter i legg

Read more +01 mars 2017 By BeWell in Fagnytt, Kiropraktor andre tilstander

Bekhterev sykdom

Read more +08 desember 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor andre tilstander

Elektroterapi og behandling med ultralyd

Read more +01 november 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor andre tilstander

Leddbehandling uten “knekking”

Read more +07 oktober 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor andre tilstander

Fibromyalgi

Read more +31 mars 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor andre tilstander

Ledd og knekke lyd

Read more +08 mars 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Smerter i hånd og håndledd

Read more +08 mars 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Smerter i kjeve

Read more +22 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Smerter i arm

skuldersmerterRead more +14 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Skuldersmerter

Read more +14 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Hoftesmerter

Read more +14 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Bekkensmerter

Read more +14 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Ankelsmerter

Read more +14 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Nakkesmerter

Read more +13 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Isjas

Read more +13 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Hodepine

Read more +12 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Ryggsmerter

UTFØRENDE PERSONELL

Rafael Rogalski er en dyktig og erfaren kiropraktor som behandler personer av alle aldre. Sammen med pasienten fokuserer han på å skape gode og varige resultater over tid. Han kan diagnostisere og behandle rygg-, nakke-, bekken- og ekstremitetsskader. Han er også veldig dyktig i behandling av hodepine, isjas, skiverelaterte smerter, smerter og klikking i kjeve, nakkesleng/trauma og kroppsholdningsrelaterte plager og en rekke andre plager.

Rafael har 5 års utdannelse - med både Bachelor of Chiropractic Science og postgraduate Bachelor of Chiropractic fra Murdoch Universitetet i Australia. Han har over 8 års erfaring fra sin praksis i både Norge og Australia, og er følgelig autorisert kiropraktor i Norge. Rafael snakker flytende både norsk, engelsk og polsk.

ØNSKER DU BESTILLE?

BeWell er din klinikk for helse, velvære og kosmetisk medisin, og du finner oss på Kvadrat i 2. etasje. og på Bystasjonen i Sandnes sentrum, i 3. etasje. Ta gjerne kontakt om du har spørsmål eller ønsker informasjon. Vi ønsker deg hjertelig velkommen til behandling hos oss :-)

TOP