ISJAS SMERTER

Isjas er en nerve som går fra korsryggen, gjennom bekkenet, bak låret og leggen og ender fremme i tærne. Fra korsryggen så starter isjas nerven som flere nerve tråder før den blir til en tykk nerve. Den forsyner en rekke strukturer langs hele sitt forløp. Irritasjon til isjas nerven kan derfor forsake en rekke symptomer fra korsryggen til tærne.

Årsakene til isjas smerter kan være betennelse rundt nerveroten p.g.a. skiveutglidning i nedre korsrygg. Slitasje og forkalkninger kan innsnevre nerveroten slik at den kommer i klem. Isjas kan føre til skarp stråle smerter langs hele benet, nummenhet og svakhet i en eller flere områder langs hele benet. Disse smertene kan bli veldig sterke hvor bevegelsen kan bli veldig hemmet, men det er tilfeller hvor symptomene er svake selv om nerven er irritert.

Isjas smertene kan starte sakte og bygge seg opp når man står eller sitter for lenge. De kan plutselig oppstå om natten etter en lang dag eller ved raske bevegelser, f.eks. når man hoster eller nyser. Isjas er ganske utbredt, mellom 5-10 % av pasienter får isjas relaterte smerter. Smertene er ofte langvarige, 80 % av pasienter blir bedre etter 3 måneder uten operasjon. 5 % trenger operasjon p.g.a. isjas og skiveprolaps.

Smerter som stråler nedover ben trenger ikke være p.g.a. irritasjon på isjas nerven. Ledd låsninger i korsryggen og bekken, triggerpunkter og senefestebetennelse i sete og rygg muskulatur kan også være årsaken til utstrålende smerter i ben. Dette kalles for isjalgi (pseudo/falsk isjas).

Isjas har kan være veldig smertefullt og man bør søke kiropraktor behandling så snart det er mulig for å kunne få riktig diagnose. Kiropraktor Rafael Rogalski på BeWell er veldig erfaren med isjas plager. Han vil ta grundig historikk og undersøkelse av plagene dine, og vil foreta behandling eller henvisning dersom det er nødvendig. Ta ryggen på alvor og ikke vent med å oppsøke hjelp.

Opplever du plager som nevnt ovenfor, kan bestill time hos vår kiropraktor. Kiropraktorer i Norge fungerer som primærkontakt med henvisningsrett i likhet med lege, de har sykemeldingsrett og er refusjonsberettiget. Hos kan kiropraktor du få trygderefusjon på inntil 14 behandlinger per kalenderår. Du finner oss på Kvadrat i 2.etasje og Bystasjonen i Sandnes, 3 etasje.

Hva har best effekt mot isjias?

Hva er bedre mot isjas, et strukturert treningsprogram eller generell aktivitet? Isjias type smerter er gruppert under korsryggsmerter. Ved isjias har man utstrålende smerter ned i benet, forbi kneet og til foten. Det er vanligvis dårligere prognose i motsetning til lokale korsryggsmerter. Omtrent 20-30 prosent av befolkningen opplever smerter som varer lenger enn 1 år. Isjias er også veldig stri mot behandling med medisiner og manuell terapi. Det er best å være informert om tilstanden og kunne drive med trening eller aktivitet.

Forskning viser at det er lite til ingen forskjell mellom et strukturert treningsprogram og generell aktivitet, og det gjelder både på kort- og langsikt.

Kiropraktor Rafael Rogalski på BeWell på Kvadrat, har over 8 års erfaring med muskel og skjelett plager. Trenger du informasjon og råd om isjias, trening eller generell aktivitet, er du hjertelig velkommen til konsultasjon.

Kiropraktorer på lik linje med lege kan henvise til bildediagnostikk, spesialist og andre terapeuter. De holder også sykemeldingsrett.

VITE MER OM ANDRE PLAGER?

Her kan du lese mer om andre typiske plager, og hva vi kan hjelpe deg med.

Read more +25 mars 2017 By BeWell in Fagnytt, Kiropraktor andre tilstander

Ekstra ryggvirvel og rygg problemer

Read more +01 mars 2017 By BeWell in Kiropraktor, Kiropraktor andre tilstander

Smerter i legg

Read more +01 mars 2017 By BeWell in Fagnytt, Kiropraktor andre tilstander

Bekhterev sykdom

Read more +08 desember 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor andre tilstander

Elektroterapi og behandling med ultralyd

Read more +01 november 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor andre tilstander

Leddbehandling uten “knekking”

Read more +07 oktober 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor andre tilstander

Fibromyalgi

Read more +31 mars 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor andre tilstander

Ledd og knekke lyd

Read more +08 mars 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Smerter i hånd og håndledd

Read more +08 mars 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Smerter i kjeve

Read more +22 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Smerter i arm

skuldersmerterRead more +14 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Skuldersmerter

Read more +14 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Hoftesmerter

Read more +14 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Bekkensmerter

Read more +14 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Knesmerter

Read more +14 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Ankelsmerter

Read more +14 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Nakkesmerter

Read more +13 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Hodepine

Read more +12 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Ryggsmerter

UTFØRENDE PERSONELL

Rafael Rogalski er en dyktig og erfaren kiropraktor som behandler personer av alle aldre. Sammen med pasienten fokuserer han på å skape gode og varige resultater over tid. Han kan diagnostisere og behandle rygg-, nakke-, bekken- og ekstremitetsskader. Han er også veldig dyktig i behandling av hodepine, isjas, skiverelaterte smerter, smerter og klikking i kjeve, nakkesleng/trauma og kroppsholdningsrelaterte plager og en rekke andre plager.

Rafael har 5 års utdannelse - med både Bachelor of Chiropractic Science og postgraduate Bachelor of Chiropractic fra Murdoch Universitetet i Australia. Han har over 8 års erfaring fra sin praksis i både Norge og Australia, og er følgelig autorisert kiropraktor i Norge. Rafael snakker flytende både norsk, engelsk og polsk.

ØNSKER DU BESTILLE?

BeWell er din klinikk for helse, velvære og kosmetisk medisin, og du finner oss på Kvadrat i 2. etasje. og på Bystasjonen i Sandnes sentrum, i 3. etasje. Ta gjerne kontakt om du har spørsmål eller ønsker informasjon. Vi ønsker deg hjertelig velkommen til behandling hos oss :-)

TOP