SMERTER I HOFTE

Hoftene er kraftige ledd i kroppen. De er laget for å holde oss oppe og bære vekt når vi går, springer, hopper og sparker. Med andre ord er hoftene engasjert i det meste vi gjør av bevegelse. Smerte i hoftene kan ha store konsekvenser for bevegeligheten vår.

Hofte smerter kan oppstå ved slitasje i leddet, skade, eller fra problemer i bekken eller lysken. Kiropraktor kan hjelpe med å identifisere årsaken til hofte smerten og utvikle egen behandlings plan tilpasset din behov.

Vanlige årsaker til hofte smerter inkluderer:

  • Betennelse i selve hofte leddet, eller utenfor hoften som sener og ledd bånd. I leddet er det begrenset plass for kuleleddet å bevege seg i. Hvis skade eller sykdom forsaker betennelse vil leddet fylles opp med væske eller blod og føre til smerte. Betennelse av slimposen kan også være årsaken til smerte. Det kan komme av mindre skader eller overbruk.
  • Blant eldre mennesker er artrose eller slitasje gikt den mest vanlige årsaken til hofte smerter. Denne sykdomsprosessen er ikke bare utløst av slitasje i leddet, men ulike og til dels ukjente sykdoms forløp i leddbrusken. Dessverre finnes det ingen “kur” for denne type slitasje, men kiropraktisk behandling med mål om å styrke muskulatur rundt hofte leddet kan være smertelindrende. Revmatiske betennelsessykdommer kan også påføre slitasje og smerter i hofteleddet. En grundig utredning kan skille mellom forskjellig slitasje.
  • Tung overbruk av hofte leddet kan føre til smerte og slitasje. Daglig aktiviteter kan skape betennelse i muskler, sener og ledd bånd rundt hoften. Slik hofte smerte utvikler seg gradvis over tid.
  • Mindre subtile skader kan forekomme i form av brudd eller hofte som går ut av ledd. Disse skadene er lettere å stille diagnose på fordi det er trauma som ligger bak, og man kan påvise skaden med røntgen bilde. Eldre pasienter, spesielt kvinner, kan ofte ha kombinasjon av benskjørhet og dårlig balanse som utsetter dem fall og hofte brudd.
  • Hoften er ikke alltid kilden til hofte smerten. Noen opplever smerte i hoften p.g.a. problemer med bekkenet, irritasjon på isjias nerven, piriformis syndrom eller brokk. Disse smertene refererer til hoften, men stammer fra et annet område.

Nøye medisinsk historikk og undersøkelse er veldig viktig for å finne årsaken til smerten. Kiropraktor kan hjelpe med hofte smerter eller finne passende behandlings strategi med f.eks. lege eller fysioterapeut. Kiropraktor behandling kan inkludere kiropraktisk manipulasjon/justering, øvelser, råd til holdning/positur, strekking, massasje, triggerpunkt behandling og mer. 

Opplever du plager som nevnt ovenfor, kan bestill time hos vår kiropraktor. Kiropraktorer i Norge fungerer som primærkontakt med henvisningsrett i likhet med lege, de har sykemeldingsrett og er refusjonsberettiget. Hos kan kiropraktor du få trygderefusjon på inntil 14 behandlinger per kalenderår. Du finner oss på Kvadrat i 2.etasje og Bystasjonen i Sandnes, 3 etasje.

ARTROSE OG HOFTELEDD

Artrose en tilstand som omfatter slitasje av brusk og ben i et ledd. Denne slitasjen øker med alderen og kan vanligvis bli sett på røntgen bilder. Smerte fulle ledd kan være tegn på en betennelse tilstand i hinnen som dekker leddet. Artrose er mer komplisert enn antatt, da omfanget av slitasjen har ikke samsvar med hvor store smerter man har. Det betyr også at man kan ha hofte artrose uten at man kjenner smerter i hoften. En studie viste at en vanlig bevegelighets test av hoften hadde lav sammenheng med artrose påvist med røntgen.

Det dette betyr at det finnes ikke direkte sammenheng mellom smerte og omfanget av artrose i hoften. Smerten kan komme fra et annet problem i eller rundt hoften. Det er derfor viktig å få riktig diagnose av f.eks. kiropraktor slik at riktig behandling kan iverksettes.

Kiropraktor Rafael Rogalski på BeWell har over 8 års erfaring med behandling av hofte og hofte-relaterte smerter. Opplever du hofte smerter er du velkommen til konsultasjons time hos han. Hvis du har røntgen eller MR bilder kan du ta disse med. Time kan du bestille på nettsiden vår eller på telefon 450 00 082.

VITE MER OM ANDRE PLAGER?

Her kan du lese mer om andre typiske plager, og hva vi kan hjelpe deg med.

Read more +25 mars 2017 By BeWell in Fagnytt, Kiropraktor andre tilstander

Ekstra ryggvirvel og rygg problemer

Read more +01 mars 2017 By BeWell in Kiropraktor, Kiropraktor andre tilstander

Smerter i legg

Read more +01 mars 2017 By BeWell in Fagnytt, Kiropraktor andre tilstander

Bekhterev sykdom

Read more +08 desember 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor andre tilstander

Elektroterapi og behandling med ultralyd

Read more +01 november 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor andre tilstander

Leddbehandling uten “knekking”

Read more +07 oktober 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor andre tilstander

Fibromyalgi

Read more +31 mars 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor andre tilstander

Ledd og knekke lyd

Read more +08 mars 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Smerter i hånd og håndledd

Read more +08 mars 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Smerter i kjeve

Read more +22 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Smerter i arm

skuldersmerterRead more +14 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Skuldersmerter

Read more +14 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Bekkensmerter

Read more +14 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Knesmerter

Read more +14 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Ankelsmerter

Read more +14 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Nakkesmerter

Read more +13 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Isjas

Read more +13 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Hodepine

Read more +12 februar 2016 By BeWell in Behandlinger, Fagnytt, Kiropraktor

Ryggsmerter

UTFØRENDE PERSONELL

Rafael Rogalski er en dyktig og erfaren kiropraktor som behandler personer av alle aldre. Sammen med pasienten fokuserer han på å skape gode og varige resultater over tid. Han kan diagnostisere og behandle rygg-, nakke-, bekken- og ekstremitetsskader. Han er også veldig dyktig i behandling av hodepine, isjas, skiverelaterte smerter, smerter og klikking i kjeve, nakkesleng/trauma og kroppsholdningsrelaterte plager og en rekke andre plager.

Rafael har 5 års utdannelse - med både Bachelor of Chiropractic Science og postgraduate Bachelor of Chiropractic fra Murdoch Universitetet i Australia. Han har over 8 års erfaring fra sin praksis i både Norge og Australia, og er følgelig autorisert kiropraktor i Norge. Rafael snakker flytende både norsk, engelsk og polsk.

ØNSKER DU BESTILLE?

BeWell er din klinikk for helse, velvære og kosmetisk medisin, og du finner oss på Kvadrat i 2. etasje. og på Bystasjonen i Sandnes sentrum, i 3. etasje. Ta gjerne kontakt om du har spørsmål eller ønsker informasjon. Vi ønsker deg hjertelig velkommen til behandling hos oss :-)

TOP