Medisinsk peeling

Med medisinsk peeling blir hyperpigmentering, akne, aknearr, aldrende og solskadet hud betydelig bedre ved hjelp av en kjemisk fremprovosert avskalling av huden. Etter en grundig rensing av ansiktshuden, legger Hudlege/Hudterapeut – spesielle syrer i flere lag på huden. Avhengig av medisinsk indikasjon og formålet med behandlingen kreves en mer eller mindre dypgående peelingeffekt. Dette avgjør igjen hvilken substans man velger å ta i bruk. Medisinsk peeling kan utføres isolert for å behandle hudsykdommer eller hudskader, men også i kombinasjon med Botox og fillerbehandlinger.

Du finner mer informasjon om peelingene ved å trykke på "+" tegnet ved den enkelte behandlingen.

VIRKER DET? SE SELV!

HVORFOR PEELING?

Kjemisk peeling kan hjelpe mot en rekke problemområder, og kan være en svært effektiv behandling. Er du usikker på hvilken peeling som er mest passende for deg og din hud, kan du få veiledning av vår kosmetiske lege. Nedenfor er det listet opp noen typiske problemområder for hud hvor peeling kan være en effektiv behandling

AKNEARR

LINJER OG RYNKER

PIGMENTFLEKKER

SOLSKADET HUD

FREGNER

LEVERFLEKKER

RU OG GROV HUD

KVISER

VÅRE PEELING BEHANDLINGER

Nedenfor finner du våre peeling behandlinger. Klikk på "+" knappen for å få mer informasjon om den enkelte peeling behandlingen. Husk at konsultasjon for behandling er gratis og uforpliktende :-)

Dette er en peeling som gir deg en effektiv hudfornyelse på ansikt eller kropp og fører til nydannelse av hudceller som gir et friskere og sunnere utseende. Denne medfører noe avskalling. Passer for deg med solskadet hud, fortykket hud, linjer og rynker, aldrende hud, arr og uren hud. Utføres av kosmetisk sykepleier.

Easy TCA er en unik peelingsubstans for effektiv hudfornyelse og reparasjon av huden i ansikt og på kropp. Easy Peel forbedrer hudstrukturen og stimulerer til nydannelse av kollagen- og elastinfibre i dermis. Peelingen etterlater huden strammere og glattere. Indikasjoner er aldrende hud, pigmenteringer, arr, grov hud og store porer.

Man tar gjerne 4 behandlinger basert på indikasjon hos kunden. Etter en slik peeling blir huden meget rød og man flasser. Avskalling skjer to til tre dager etter behandling, og man kan også oppleve å få sorte flekker på huden. Dette er melaninet i huden som skal ut, og disse flekkene forsvinner etter hvert.

Aktive ingredienser i 15 % Easy TCA:

 • Trikloreddiksyre er en eddiksyre som har en meget god eksfolierende effekt, og er en veldig effektiv ingrediens i antialdringsbehandlinger, mot pigmentflekker og akne. Den kan også bidra til å redusere arrdannelser.
 • Sitronsyre er en kraftig antioksidant som fjerner døde hudceller og bidrar til økt celleproduksjon. Den har en positiv effekt på pigmentflekker, akne arr og fine linjer.
 • Melkesyre er også en kraftig antioksidant som gir mye fuktighet og som er meget effektiv på akne, pigmentflekker og fine linjer. Den bidrar til økt celleproduksjon og fungerer antibakterielt.
 • Mandelsyre er en kraftig antioksidant som er rik på fuktighet og har en antibakteriell effekt. Den har en lysnende virkning på huden, er svært effektiv mot akne og bidrar til økt celleproduksjon.

Dette er en fruktsyrepeeling og en kraftig antioksidant som blokkerer frie radikaler og forhindrer nye hudskader. Passer for deg med uren hud, pigmentering, tørr hud, trett og livløs hud og solskadet hud. Denne gir ikke avskalling.Utføres av kosmetisk sykepleier.
Easy Phytic Peel består av tre AHA-syrer, glykol-, melke-, og mandelsyre, som penetrerer gradvis for optimal effekt av virkestoffene. Den inneholder også den kraftige antioksidanten Phytic syre, som blokkerer frie radikaler og forhindrer nye hudskader. Den brukes på samme indikasjoner som TCA, men hovedindikasjon er akne. Denne flasser de færreste av. Den er derfor litt mer skånsom, og man trenger minimum to behandlinger av denne for å matche én behandling med TCA. Denne er veldig fin å bruke på de som ikke ønsker å flasse, eller som kanskje ikke kan flasse på grunn av jobb eller lignende.

Dette er en «slow release peeling». Med det menes at syrene frigjøres over lengre tid (30-60 min), noe som fører til en bedre effekt av peelingen. Forbedret penetrasjon i de øvre hudlagene gir en dypere virkningsmekanisme og aktivisering av de medisinske kremene som påføres umiddelbart etter peelingen som maske. Denne peelingen skal ikke vaskes av hos hudpleier, men beholdes på huden i 24 timer før man vasker den av hjemme.

Aktive ingredienser i Easy Phytic Solution:
• Glykolsyre er en kraftig antioksidant med eksfolierende effekt. Den er effektiv i antialdringsbehandlinger, på pigmentflekker og akne.
• Mandelsyre er en kraftig antioksidant som er rik på fuktighet og har en antibakteriell effekt. Den har en lysnende virkning på huden, er svært effektiv mot akne og bidrar til økt celleproduksjon.
• Melkesyre er også en kraftig antioksidant som gir mye fuktighet og som er meget effektiv på akne, pigmentflekker og fine linjer. Den bidrar til økt celleproduksjon og fungerer antibakteriell.

Mesopeel er et nytt og helt spesielt konsept hvor peelingen er basert på a-vitamin, noe som gjør den svært effektiv. Den motvirker hyperpigmentering, uren og fet hud og forbedrer aknearr og solskader, samt trøtt og slapp hud. I tillegg reduseres store porer. Denne fører til lett avflassing i det øverste hudlaget som varer i 1-2 dager. Resultatet er en frisk og strålende hud. Utføres av kosmetisk sykepleier.

Mesopeel er en spennende salongpeeling fra aesthetic line, og er en vitaminpeel basert på vitamin A.
Hovedindikasjoner her er antiage, pigment og akne, og den kan brukes på alle hudtoner. Peelingen krever ingen forbehandling og er ikke smertefull, men man kan oppleve litt prikking og varmhetsfølelse på huden etter at peelingen er lagt på.

I etterkant kan huden oppleves som solbrent, hoven og stram, men dette avtar etter et par dager. Huden vil også bli rød og man opplever avskalling (flassing) ca to til tre dager etter behandling. Vi anbefaler tre behandlinger i salong med intervaller på to uker. Kunden skal alltid bruke homepeel hjemme i behandlingsperioden, men skal ikke begynne med denne før etter ca fem dager etter peeling i salong.

Aktive ingredienser:

• Vitamin A fører til økt celleproduksjon (cellefornyende), peelende, bremser nedbrytingen av kollagen i huden og fører til at pigmentflekker og hyperpigmenteringer reduseres.
• Phyllantus Emblica er et plantebær som beskytter mot frie radikaler og har en lysnende effekt på huden.
• Salisylsyre er en meget effektiv BHA-syre mot akne og pigmentflekker. Den reduserer overflødig talg og har en veldig god eksfolierende effekt. Den har også en god effekt på solskadet hud.
• Mandelsyre er en kraftig antioksidant som er rik på fuktighet og har en antibakteriell effekt. Den har en lysnende virkning på huden, er svært effektiv mot akne og bidrar til økt celleproduksjon.
• Melkesyre er også en kraftig antioksidant som gir mye fuktighet og som er meget effektiv på akne, pigmentflekker og fine linjer. Den bidrar til økt celleproduksjon og fungerer antibakterielt.

Mesopeel er en av de få peelingene hvor behandleren ikke behøver å vurdere behandling i forhold til fototype, da mesopeel passer til alle.

Easy Droxy Versicolor Peel er en ny og spennende peeling fra Skin Tech som gir en overflatisk, men kraftig peeling. Peelingen inneholder 5 kjente syrer som også er svært effektive sammen; glykolsyre, melkesyre, sitronsyre, salisylsyre og Kojicsyre.

Easy Droxy Versicolor Peel er utviklet mot følgende indikasjoner: aktiv akne (komedoner, papuler, pustuler), pigmentering og for behandling av fotoaldring og dens konsekvenser.

ØNSKER DU MAKS EFFEKT?
PRØV VÅRE PEELING SPESIALBEHANDLINGER

Utføres kun av lege, Dr Rolah. O. Lønning. Unideep er en medium TCA-peeling for deg som ønsker et raskt resultat. Den gir effekten av 4 ganger Easy Peel TCA i en behandling!

Unideep utviklet med tanke på forbedre følgende hudtilstander: Fotoaldring, rynker, fregner, pigmenteringer og mindre arr.

Utføres kun av lege, Dr Rolah. O. Lønning.

Phenol peel er den sterkeste og mest dyptgående kjemiske peelingen vi tilbyr. Phenol peel stimulerer kollagenproduksjonen mer enn noen annen peeling på markedet og gir en tydelig oppstramming av huden. Denne peelingen blir brukt til å behandle dype rynker, ødelagt hud etter soleksponering, acne arr og flekker og skjolder i huden.

Siden Phenol peel kan bleke de områdene som blir behandlet er det pigmenteringen i huden din som bestemmer om dette er en behandling som passer for deg. Alle typer kjemiske peelinger kan være risikofylte, men så lenge det er kvalifiserte leger som utfører dette er det normal trygt å gjennomføre en behandling. I noen sjeldne tilfeller kan man få en infeksjon i huden eller uønskede pigmentforandringer. Dette behandles i så fall i samråd med lege.

Etter en phenol peel vil du ha en nedetid på ca 8 dager der sosialt liv er umulig på grunn av hevelser og avskalling.

Behandlingen:

Behandlingen gjøres under lokalbedøvelse i kombinasjon med sovemedisin og vil derfor ikke være smertefull. Selve behandlingen varer i ca 30 minutter.
Behandlingen i seg selv er rask og effektiv. For å oppnå et godt resultat er det svært viktig at man følger den veiledning som blir gitt for tiden etter behandlingen.

Rett etter behandlingen vil legen påføre et lag med vaselin. Dette skal ikke vaskes bort på kvelden, men ligge på huden gjennom natten.

Etter behandlingen:
Det er helt vanlig at huden blir rød, tørr, hoven, flassete og at det danner seg skorper i tiden etter behandlingen. Denne tilstanden blir bedre etter hvert som den nye huden kommer frem. Det er svært viktig at prosedyren som legen anbefaler under prosessen blir nøye fulgt.

Effekten av behandlingen kommer i løpet av en til to uker etter at peelingen er gjort.

Ansiktet vil bli veldig rødt for så å gå over i en rosa tone de neste ukene. Rosatonen kan vare fra
4 - 12 uker avhengig av hudens konsistens, men etter en uke kan mineral makeup brukes til å dekke over. (OBS! Ved bruk av makeup er det svært viktig med renhold av koster/svamper for å hindre bakterier.)
Etter ca 7-10 dager begynner den nye huden å komme frem. Man vil merke en drastisk forbedring av huden som færre rynker og klarere hud. Etter ca 14 dager kan man gå tilbake til jobb.

Det er viktig at du ikke klør, fukter, fjerner eller pirker på det behandlede området. Kontakt klinikken dersom du har spørsmål eller er usikker.

Det er ikke unormalt at du tidvis vil føle noe smerter i det behandlede området i dagene etter peelingen. Dette kan behandles med paracet.

Uke 1: Her settes det opp tid for etterbehandlinger i klinikken, gjerne annenhver dag. Dersom du bor et stykke unna klinikken og det er vanskelig å komme inn til etterbehandlinger vil legen eller en annen pleier i klinikken gå nøye gjennom vedlikehold og rutiner du må gjøre hjemme.
Bruk SPF 50 og unngå all soleksponering den første og andre uken.

Uke 2: Rens huden morgen og kveld med Cleanser Foam fra Skin Tech. Bruk deretter IPLase Mask 3ggr pr dag. Denne kremen hjelper med å redusere rødhet. Bruk SPF 50 og unngå all soleksponering også den andre uken.

Uke 3: Rens huden morgen og kveld med Cleanser Foam fra Skin Tech. Bruk deretter IPLase Mask og Barrier Balm etter behov. Kremene vil tilføre fukt, redusere rødhet og bidra til hudens helingsprosess. OBS! Vær svært nøye med solbeskyttelse, minimum SPF 50.

Bivirkninger/risiko:

 • Ikke anbefalt for mørkhudede
 • Helingen av huden kan ta tid opptil flere mnd.
 • Kan fjerne fregner permanent
 • SPF 50 må alltid brukes etter behandlingen
 • Resultatet vil vare i mange år
 • Noen lyse flekker og linjer kan oppstå

Kontraindikasjoner:

 • Gravide og ammende
 • Diabetikere som går på insulin
 • Herpes

Utføres kun av lege, Dr Rolah. O. Lønning. Lip & Eyelid er blant de dypeste phenol-peelingene på markedet. Den kan brukes lokalt eller som en full ansiktsbehandling. Den er utviklet med hensyn til å forbedre dype rynker og fotoaldring.

Utføres kun av lege, Dr Rolah. O. Lønning. Lip & Eyelid er blant de dypeste phenol-peelingene på markedet. Den kan brukes lokalt eller som en full ansiktsbehandling. Den er utviklet med hensyn til å forbedre dype rynker og fotoaldring.

UTFØRENDE PERSONELL

Vår kosmetiskelege Dr. Rolah O. Lønning utfører behandlingene med kjemiske peelinger. Kun Dr. Lønning utfører peeling spesialbehandlingene


DR. ROLAH O. LØNNING

Dr. Rolah O. Lønning, utfører BeWell Klinikkens kosmetiske legetjenester. Hun gjester ofte som hud-faglig ekspert i media, bla. Tv2, NRK, VG og klikk.no Hun har flere års erfaring med problemstillinger innen hud, kosmetikk og estetisk medisin, og praktisk erfaring fra hudavdelinger i Norge, London og Ungarn. Hun utfører behandlinger som Trådløft, Vampyrbehandling, Peelinger, Botox og hud-konsultasjoner.

ØNSKER DU BESTILLE?

BeWell er din klinikk for helse, velvære og kosmetisk medisin, og du finner oss på Kvadrat i 2. etasje. og på Bystasjonen i Sandnes sentrum, i 3. etasje. Ta gjerne kontakt om du har spørsmål eller ønsker informasjon. Vi ønsker deg hjertelig velkommen til behandling hos oss :-)

TOP